Filip Cerha / CENTRUM DROBNÉ GASTRONOMIE V BROOKLYNU // JSK#24

Diplomová práce / architektura a urbanismus / atelier  Suchomel


Centrum drobné gastronomie v Brooklynu

Zadáním bylo vytvoření nového centra drobné gastronomie. A to v New Yorku, Brooklynu ve čtvrti nesoucí název GREENPOINT.
Parcelu o rozloze cca 10000 m2 jsem mohl zastavět pouze 30% plochy.
Objekt měl mít do 50ti různých podniků, kde se bude jídlo připravovat podávat či pěstovat. Design měl být také efektivní, robustní a variabilní (flexibilní). Jako hlavní kritérium byl již v soutěži zmíněný požadavek „food as experience“, tedy mít zážitek a požitek ze stravování a ostatních činností v mnou navrhovaném objektu.
Celý objekt měl být samozřejmě navržený tak, aby byl přizpůsoben místním podmínkám.


Hodnocení poroty:

Projekt pana Cerhy oslovil porotu koncepční propracovaností a přístupem k, zdánlivě, snadnému zadání. Jeho návrh přirozeně a efektivně reaguje na řešenou lokalitu. Díky sofistikovanému, materiálovému a konstrukčnímu řešení, působí navržená hmota uceleným odlehčeným dojmem a funguje v souladu s funkční náplní budovy.